27. jun, 2019

Magische paarse gloed

`Samen hoop`

Het is een magisch gezicht, op een prachtige dag rondom de vijver. 
 
Twee zo uit elkaar liggende gevoelens van vreugde en verdriet vullen de ruimte. Samen lopen we om de vijver en genieten we van de mooie stands onder het genot van sfeervolle muziek. 
 
Lokale ondernemers zijn aanwezig en doen hun best om zoveel mogelijk in te zamelen, de mooiste artikelen met diepere betekenis staan te pronken en maken het geheel hartverwarmend. 
 
De paarse gloed die overheerst over het terrein geeft kracht aan het geheel. `Wauw` we wandelen 2 uur per keer en de gemiddelde snelheid is 15 minuten bij 1 rondje om de vijver, ik besluit door te stappen en maak er 7 minuten van. Ik voel mij geweldig en voel mij fijn dat ik zo mijn steentje kan bijdrage. Elke ronde zie ik mijn vriendin, ze lijkt te genieten samen met lotgenoten bij de grote witte tent waar ze de gehele dag verwend worden met heerlijke hapjes, drankjes en wellness.  
 
Opeens is daar het besef dat ik zelf ook weer gezond ben, dat ik 3 x per week flink aan het sporten ben, dat ik met gemak deel neem aan de samenloop en me erg verbonden voel met de mensen die nog ziek zijn. Ik heb herinneringen aan mijn dierbare en neem ze mee tijdens mijn rondes. 
 
De beperkingen die ziek zijn geeft, de angst en de wanhoop. Ik voel mij verbonden en loop door de erehaag samen met de enorme groep met ere gasten en de aanmoediging van de paarse gloed. 
Wat een samenhorigheid binnen Hoogezand, ik voel me opeens trots dat ik hier ook woon, iets wat ik nog nooit zo heb gevoeld. 
 
Ons team draagt de mooie naam `Angel` en wij lopen samen met clienten, medewerkers, vrienden en familie de rondes die verbonden zijn door beschreven en beschilderde kaarsen zakken langs de gehele route. 
 
De laatste ronde lopen we samen met moeder en zoon en een van onze cliënten die dichterbij staat dan ik besefte. Het is de mooiste ronde, speciaal voor de ere gasten. De paarse gloed loopt als een enorme slang om de vijver, de groep is in zijn geheel zo groot dat ik er kippenvel van krijg en wat zijn we blij met onze zonnebril. 
 
De paarse gloed geeft een magisch gevoel aan het geheel en heeft uiteindelijk een enorm bedrag opgeleverd waar we allen een diepe buiging voor mogen maken. 
 
Liefs Mech...