12. jun, 2018

Splits-oor

 “Wat een lief beestje, ahhhhh ze zijn allemaal zo schattig.” Een kennis van mij heeft een foto van jouw op Facebook gezet samen met jouw broertjes en zussies. “Hulp gevraagd” staat erboven.

Ik wil al een tijdje een kat, een ”2e hansje” het liefst, net als onze huidige kater waar ik direct verliefd op werd.

Hij lag in een mandje onder een tafel in een woning in Zuid laren, een plek waar van je verwacht dat je daar een heerlijk leventje hebt en de bewoners om je geven, toch was je niet langer welkom. Je was eigenlijk van de dochter des huizes maar zij ging studeren in Amerika en kon jou niet meenemen. De bewoners wilde hun vrijheid terug nu alle kinderen het huis uit waren en zaten toen vast aan jou.

Je lag erg op jouw gemak en keek mij aan. Na 10 minuten naar mij te hebben gekeken kwam je op mijn schoot zitten, gaf kopjes alsof je mij vertelde dat je mee wilde. Ik heb je meegenomen en je bent er nog. Wat zijn we van jou gaan houden, jij stoere “splits-oor”. Jouw 2e naam, je vecht alle indringers de straat uit, komt gehavend weer thuis maar staat de volgende dag gewoon weer op wacht. Je bent een lieve en stoere, niet al te grote kater. Je laat je zien, laat je horen maar altijd op een afstandje en dringt je nooit op. Ons hele gezin is gek op je, incl. kippen en honden.

 

Wel een beetje onder de indruk maar geheel onbewust loop je richting onze “kater des huizes.”
Je bent blij en huppelt door “zijn” territorium vanuit jouw veilige benz,  incl mandje, eten en drinken, kattenbakje en speeltjes met knuffelbeest.

Je bent buiten geboren als zoon van een “zwerfkat”. Je bent een “gewone” huis, tuin en keuken kat maar duidelijk een ontzettend lief beestje. Iedereen is ook gelijk weer verliefd op jou, behalve onze stoere “Splits-oor” Hij kijkt naar je, loopt weg, komt terug, blaast wat en is toch weer heel nieuwsgierig, dus blijft in jouw buurt. Ook hij gaat van jouw houden, dat kan niet anders. Over een paar maanden staan jullie stoer samen op wacht en leert “Splits-oor” jou een stoere kater te zijn.

Je bent zo onder de indruk van “Splits-oor”, dat je heen en weer over de eetkamerstoelen rent en klautert, glijd over de tafel en plof, zo voor zijn neus. “Oei”, ik schrik ervan. “Splits-oor” doet niets en loopt rustig weg via het kattenluik naar buiten. Pffffff onvoorspelbaar maar zo lief en puur. Blij dat jullie er zijn…