3. apr, 2017

Lekker thuis op vakantie...

"Zal ik eten meenemen straks, waar heb je zin in?" Ik geef aan dat ik ook wel in het zonnetje wil zitten of samen even ergens heen wil. We gaan patat eten; appt mijn man, want daar heb ik echt zin in. Hij is een echte huismus en het liefst elke dag na zijn werk lekker thuis.

Ik ben een echte avonturier; helaas belemmert mijn gezondheid mij regelmatiger dan ik zou willen. Toch houden we zo mooi de balans. 

We hebben onlangs onze luxe auto ingeruild voor een camper bus, 1 nachtje precies, hebben we erin geslapen; eigenlijk noodgedwongen en met 5 graden vorst. 

Verder dan dat zijn we nog niet gekomen, is dat omdat we geen tijd hebben, geen tijd maken of is er een andere reden voor. Wel weet ik dat het is wat het is en ik mij er voor nu bij neerleg.

Wel fantaseer ik over mooie reizen door karakteristieke dorpjes en uitgestrekte landerijen met veel kleur en groen. Vrolijke mensen die je niet kent en je dan dus helemaal jezelf kunt zijn. Ik kan niet wachten om verder te dagdromen. Het lijkt wel mijn eigen mindfull les; vaak laat ik mijn cursisten meegaan in een geleide meditatie naar een mooie en veilige plek. Nu ben ik zelf aan de beurt.

Wil ik wel aan de beurt zijn, want dat betekend dat ik mij er echt toe moet zetten om te bellen en om een afspraak te plannen. Deze afspraak verzekerd mij er dan van dat ik minimaal 5 dagen "op vakantie" ben in de meest steriele hotel kamer die je je kunt voorstellen. Ik moet dit echt gaan doen maar ik zie nog zoveel beren op de weg die ik nog niet kan aaien; ik vindt ze gewoon niet zo lief.

Het betekend maximaal 7 weken niet kunnen werken, autorijden en schuldig voelen op de koop toe nemen. Het betekend ook dat ik mijzelf echt open moet stellen voor wat komen gaat; of eigenlijk" wat dan zeker weten, nooit meer komen gaat"

Ja ik moet het doen, maar nu nog even niet...

Ik ga nog even door met dagdromen, lekker op vakantie thuis. Misschien denk ik wel te moeilijk en ben ik dan lekker thuis op vakantie. 

Liefs Mech...