21. sep, 2016

Volle maan

Oeps .... ik geloof toch wel dat de volle maan zorgt voor andere energie, energie die kan zorgen voor een tijdelijke disbalans die smeekt om ter plekke opgeruimd te worden.

De volle maan helpt een handje mee om dat los te laten wat al een tijdje meebeweegt,  rommelt en onbewust aanwezig is maar toch heel voelbaar en niet verklaarbaar is. Je merkt het pas op het moment dat het je overkomt, op een moment die je niet had verwacht.

 

Kortom het overkomt je.

Hoe langer hoe meer merk ik hoe ik naar onze welverdiende vakantie verlang. Hoe langer hoe meer besef ik aan alles dat ik moet loslaten. Loslaten is verleidelijk, iets dat je moet leren, overgeven en overdragen van verantwoording, maar ook de tred waar je inzit om door te gaan, ook met zaken die je niet de voldoening geven die je graag wilt maar wat moet omdat nou eenmaal niet alles leuk is wat je moet doen 

Ik besef mij al snel dat onze vakantie en mijn cyclus samenvallen. Bah nee toch... 

Ik heb 2 vriendinnen, alle 3 een gelijke cyclus die nauwgezet steeds samenviel..Tot het mij een paar maanden geleden opviel dat dat niet meer het geval was maar ik nog steeds keurig in schema. 

Als er iets is dat bij mij altijd strak op schema is dan is het mijn cyclus. Elke maand kan ik de klok erop gelijk zetten. Mijn enige houvast in mijn cyclus die mij toch een groot gevoel van vrouwelijkheid geeft. Iets wat ik daarom gevoelsmatig niet graag loslaat...

 

Maar goed volle maan...

 

Ik hoor veel mensen om mij heen mopperen, klagerig doorzagen over van alles en nog wat en ik besef mij dat ik hierin mee ga. Niet in letterlijk gemopper over verschillende zaken maar ik hoor mijzelf zeggen hoezeer ik verlang naar rust, dat ik er nu niets meer bij kan hebben. Ik geef duidelijk weer dat mijn grens bereikt is. Ik voel de enorme frustratie opkomen die mij eigenlijk tegenhoudt om los te laten zodat ik kan genieten van de voorbereiding naar onze vakantie toe. 

Toch ben ik al heel onbewust bewust begonnen met het vullen van mijn koffertje. Alles wat mij kan helpen om te ontspannen gaat erin. Een boek, meditatie ballen, verzorgingsproducten en dat wat je als vrouw elke maand uit voorzorg altijd bij je draagt.  "Bah, moet dat echt in mijn vakantie ? Ik hoor mijn man nog zeggen," laat dat toch thuis, als je het nodig hebt kun je dat daar toch kopen". Op dat moment vraag ik mij af of hij dat voor mij of voor zichzelf zegt, om de pijn te verzachten..niet echt romantisch namelijk als je voor het eerst samen op vakantie gaat, nu de kinderen groot zijn. 

 

Mensen zijn naarstig op zoek naar mijn bevestiging. "is het werkelijk waar dat een volle maan veel invloed heeft op onze energie?"  Is het echt de bedoeling dat we gaan loslaten? 

 

Ik kan sinds vandaag alleen maar volmondig zeggen Jaaaa..

Mijn vriendinnen en ik lopen vanaf vandaag weer helemaal gelijk in onze cyclus. 

 

Loslaten is waar iedereen bang voor is...

Waarom? Loslaten kan zo fijn zijn, zo rustgevend, minder gecompliceerd en vooral verlossend werken,....

 

 

Wij gaan volgende week op vakantie en wij nemen mee.....

 

Liefs Mech...