22. mei, 2016

Zonnestraaltje of sterretjes...

Ik heb de zomer in mijn bol, of toch niet...

Zonnestraaltjes, regendruppels en toch wil ik geen regenboog.

Nog geen 4 weken geleden was het zomer, tenminste daar leek het op. Net zoals het klimaat zijn we allemaal van slag. Wat een veranderingen. Zo denk je dat je iemand kunt vertrouwen en zo ben je iemand zomaar kwijt en krijg je toch weer een deuk in je vertrouwen. 

We gaan gewoon weer verder met een jaarverantwoording naar de overheid, de aanbestedingen naar de zorgverzekeraars, dan de uitbreiding met onze nieuwe woonlocatie en dagbesteding in samenwerking met Ervaren dier en dan nog gewoon genieten van alles wat 2016 ons brengt.

Genieten van de lente, mijn allerliefste seisoen en genieten van alles wat zich in mijn leven manifesteerd. Nog geen jaar geleden stonden we aan het begin van een enorme verandering die werd beloond met een echt verdiend kwalitieitscertificaat.

Nu een jaar verder en het lijkt alsof we gewoon weer opnieuw zijn begonnen. De bureaucratie in de zorg maakt dat we telkens weer opnieuw inventief moeten zijn en dat terwijl we dat al zijn. Hoe inventief moet je zijn om de zorg en hulp te verlenen die past bij de belevingsgerichte visie die onze clienten zo waarderen. Steeds wordt het je moeilijk gemaakt en moet je uitleg geven over alle veranderingen. Waarom is een erkenning, een kwaliteitskeurmerk, een mooie instelling en tevreden clienten niet genoeg om gewoon door te gaan met waar we mee bezig zijn. Ik begrijp er niets meer van. Onze visie die zorgt voor minder lijntjes, minder zorgkosten en alles onder één dak, moet elk jaar zichzelf opnieuw bewijzen. 

Ik ga gewoon weer afgesloten, in een rustige ruimte, het liefst met een zonnentje door het raam, mij concentreren op dat wat ik elk jaar weer herhaal. Genieten van alles wat op mijn pad komt, genieten van de mensen om mijn heen en de liefde die ik voel.

Wel vindt ik het erg belangrijk om te blijven voelen, voelen wat er allemaal is en zo ook weer weg kan zijn. Onze vriend is er tussen uit geknepen, zomaar gestopt met leven, zomaar gestopt met genieten..Verbijsterd laat je mijn vriendinnetjes achter..  Je wordt gemist, maar jouw vriendschap vult onze harten die je achterlaat.. Jij bent onze regenboog..