7. feb, 2016

Hoe mindfull kan het zijn...

Wauw wat een gevoel..Ik ben geraakt, diep geraakt door wat een dier met je kan doen. Gisteren mocht ik een middag mee lopen op een prachtige landelijke locatie, vlak bij..

Ik mocht ervaren wat een kinder paardenmiddag inhield, de manier van omgang met de dieren en hun reacties terug. Ongelofelijk dat het zo kan werken. De dieren komen uit hun zelf, zijn ontzettend lief en toch zo zichzelf.

Hoezo een Bit in hun mond, hoezo een rijzweep..Bij deze zorginstelling voor jeugd worden er o.a dieren ingezet om te spiegelen, bewustzijnverhoging te bewerkstelligen en om mindfull te genieten. 2 puper meiden helpen mee om de paarden mooi te maken, ze lopen naast de paarden tijdens de rit in het natuurgebied.

Het mooie voskleurige paard kwam dichterbij, hij snuffelde wat en legde zijn mooie hoofd even kort tegen me aan. Hij maakte uitzichzelf contact. Niet omdat het moest maar omdat hij dat deed. Ik voelde mijn neiging om hem aan te raken, voelde dat ik hem wilde knuffelen maar wachte af. Hij kwam weer en zijn oortjes stonden vooruit.

Kinderen van verschillende leeftijden waren allen op hun eigen manier met de paarden bezig, ook het "pipi langkous" paard mocht mee. Een onstuimig hoofdje met allemaal stippels verraadde zijn eigenzinnigheid. Zijn "Baasje", een twee en half jarig meisje en hij waren echt vriendjes. Dat zag je niet alleen maar je voelde het. Een ander meisje, ogenschijnlijk wat lager in zelfvertrouwen, paradeerde trots op het "pipi langkous"paard, ook stapte ze af voor wat grondwerk( zo heb ik begrepen). Ontstuimigheid, trots, vriendschap en vooral hier en nu, maakt dat de verbinding duidelijk voelbaar is. De voskleurige hengst was zachtaardig van karakter net als het meisje wat voor hem koos. 

Borstellen, vlechten, knuffelen, praten, nonverbal contact, wandelen en een prachtig natuurgebied. Meer heb je niet nodig. Zelfvertoruwen wat groeit, zie je gewoon gebeuren. 

Mindfull met Paarden. Wat een ervaring, dit wil ik vaker...