9. sep, 2015

Papa

Pffff wat een dag vandaag.. het wordt ons niet makkelijk gemaakt in de zorg. Mijn hele hart en ziel stop ik in de dingen die ik doe. Zorgen voor andere en het beste uit iedereen willen halen.

Waarom zoveel weerstand, is het een kwestie van tegen mijn kunnen aanlopen of is mijn energie een beetje zoek. Eigenlijk weet ik het wel, het is beide. Maar wat nu???

Klagen is iets waar ik veel moeite mee heb als je niet zoekt naar een oplossing. Oplossingsgericht werken is een kunst en ik doe elke dag mijn best om mijn collega's hierin mee te nemen. Sommige pikken het snel op en in bij andere neemt het meer tijd. Maar het uiteindelijke resultaat is waar het om gaat en ik weet dat ik voor iedereen net zo veel mijn best voor doe. De waardering die wij uiteindelijk krijgen van onze clienten is het allerbelangrijkst want het gaat om dat stukje geluk waar wij nog aan kunnen bijdrage, de veligheid die we bieden en het luisterend oor...

Soms vergeet ik door de drukte dat ik zelf ook een luisterend oor nodig heb en dat ik dit zelf moet aangeven. Dit is nooit zo mijn sterkste punt geweest, ik zorg liever voor andere.

Als ik mijn lieverds om mij heen heb dan ben ik al snel tevreden, dat is onvoorwaardelijk.

Vandaar mijn blog, om iedereen te laten zien dat luisteren voor iedereen belangrijk is.

Ik krijg de hele dag veel informatie, luister vaak en veel, bedenk, doe, ontmoet, voel en accepteer. Tolereren van gedrag met de daarbij behorende irritaties, die je niet kunt veranderen.

Weet je, ik ben gezegend met wat ik mag en kan doen en met zoveel mensen om mij heen leef en werk, die ondanks dat ze zelf geen besef hebben van wat ze voor mij betekenen elke dag weer klaar staan om het meest dankbare uit je leven te halen en dat is klaar staan voor een ander, een andere de kans geven om zelfstandig met een beetje hulp te genieten van het leven.  

Pffff mijn vader is vandaag jarig...Helaas kan ik hem niet meer knuffelen. hij was zo'n man die er toe deed in de samenleving. Altijd zij hij tegen mij; "Lieverd, uit jouw gevoelens op wat voor manier dan ook". Dikke zoen je Vader... Samen maakte we muziek..In gedachte doe ik dit nog vaak met hem...